Tijd voor een nieuw matras?

De mens slaapt ongeveer één derde van zijn leven. Dit is een ongelooflijke lange tijd. Toch staan veel mensen niet lang genoeg stil bij de impact die een matras op de nachtrust en het dagelijks leven kan hebben. Hieronder staan verschillende punten die aangeven wanneer het echt tijd wordt voor een nieuw matras.

Ouderdom

De vuistregel is dat een goed matras ongeveer 10 jaar mee gaat. Dit staat gelijk aan ongeveer 30.000 slaapuren. Wanneer een matras een slechte kwaliteit heeft gaat hij echter een stuk korter mee. In de gebruiksjaren moet een matras zich namelijk weren tegen constante druk, vocht en huidschilfers. Matrassen die bestaan uit minder goed materiaal zullen veel sneller gaan slijten. U kunt vaak aan een slechte nachtrust of klachten aan spieren en gewrichten herkennen of uw matras zijn beste tijd heeft gehad.

Gezondheid

Wanneer een matras te oud is of u niet goed ondersteunt kan dit een zeer grote impact hebben op uw gezondheid. Ten eerste kan een oud matras veel vuil in zich hebben. Vuil wat in verloop van de tijd niet meer te reinigen is. Dit kan u gevoeliger maken voor gezondheidsklachten. Daarnaast kan een slechte ondersteuning zorgen voor rugklachten, gewrichtsklachten en een slechte nachtrust. Let hier goed op, want de basis van een gezond leven is een goede nachtrust!

Slaapcomfort

Naast een goede ondersteuning is slaapcomfort zeer belangrijk voor een goede nachtrust. Hoewel een goede ondersteuning hier aan bijdraagt is de verdere keuze van een matras zeer persoonlijk. Vaak wordt beweert dat een steviger matras beter is voor uw rug. In de praktijk blijkt dit vaak ook zo te zijn maar het kan per persoon sterk verschillen. De één slaapt beter op een hard matras dan de ander. Welk matras het beste bij u past hangt voor een groot deel af van uw slaaphouding. Heeft u hier niet aan gedacht bij de aanschaf van uw huidige matras? Dan is het verstandig om wellicht andere matrassen te testen en misschien een nieuwe aan te schaffen.

Kortom, misschien heeft u een te oud matras, een slechte nachtrust of veel gewrichtsproblemen, er zijn genoeg redenen waarom het tijd kan zijn voor een nieuw matras. Wanneer u echter de juiste matras voor u zelf heeft gevonden dan zult u merken dat het een wereld van verschil zal maken!

Laat u informeren door onze specialisten van boxspring-plaza.nl of bezoek één van onze filialen. Wij staan u dan graag te woord!

 

Published on 19/05/2015 08:50:00
Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Add Comment
Name:*
Email:*
Message:*
  Captcha
  Add Comment
Accept

Boxspring-Plaza gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen.