Welke invloed heeft uw slaaphouding op uw gezondheid?

Een slechte werkhouding tijdens zwaar fysiek werk in de bouw of achter een computer, kunnen leiden tot veel lichamelijke klachten. We staan echter niet vaak genoeg stil bij het feit dat onze houding tijdens het slapen ook een grote invloed heeft op onze gezondheid.

slaaphouding

Slechte slaaphouding en nekklachten

Nekklachten zijn de meest voorkomende symptomen van een slechte slaaphouding. Nekpijn kan uitstralen naar andere delen van het lichaam zoals naar de armen, het hoofd en de onderrug. De pijn begint vaak licht zeurend maar zorgt op lange termijn vaak voor grote problemen. Doordat de pijn er langzaam insluipt weten mensen niet precies meer waar de kern van het probleem ligt. Bij een oorzaak wordt vaak gedacht aan stress, oververmoeidheid, of een slechte werkhouding. Hoewel deze factoren zeker kunnen bijdragen aan de pijnklachten is het vaak niet de gehele verklaring. Meestal ligt de basis van deze pijnklachten bij een slechte slaaphouding.

Welke slaaphouding kunt u het beste aannemen?

Als u veel pijnklachten heeft aan uw nek en lichaam dan is het zeker de moeite waard om uw slaaphouding te herzien voordat u gelijk naar een fysio of manueel therapeut stapt. Er zijn drie verschillende slaaphoudingen: rugligging, zijligging, en de buikligging. Het beste is om op uw rug of op uw zij te liggen. De sterke draaiing van uw nek tijdens een buikligging is namelijk één van de grootste veroorzakers van nek en hoofdpijn. Als u niet meer op uw buik wilt slapen dan helpt het om bij uw buik een knoop in uw nachtkleding of shirt te maken. De buikligging zal dan oncomfortabel liggen waardoor u minder snel geneigd bent om tijdens uw slaap om te draaien terug op uw buik.

Hoe beïnvloeden uw matras en kussen uw gezondheid?

Uw kussen en matras dragen vrijwel evenveel bij aan een goede slaaphouding en daarmee ook aan uw gezondheid. Het is belangrijk dat uw kussen genoeg ondersteunding geeft en dat de dikte gelijk staat aan de kromming van uw rug. Uw wervelkolom van nek tot onderrug moet tijdens uw slaap recht en natuurlijk liggen. Het is zeer belangrijk dat uw matras dit ondersteund. Zorg ervoor dat uw matras niet te zacht of te hard is. Ga bijvoorbeeld voor een matras van traagschuim. Dit soort matrassen zorgen voor optimale ondersteuning omdat het zich vormt naar uw lichaam.

 

Wilt u graag ook een matras met goede ondersteuning? Bekijk de matrassen van Boxspring-plaza of probeer ze uit in onze showroom in Nijmegen, Leende (Eindhoven) of Den Bosch. Neem hierover contact op.

Published on 09/07/2015 09:23:55
Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Add Comment
Name:*
Email:*
Message:*
  Captcha
  Add Comment
Accept

Boxspring-Plaza gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen.