De zes meest bijzondere slaaplocaties

Wij schreven al eerder over de tien meest vreemde bedden. Maar wist u dat er ook heel bijzondere slaaplocaties zijn? Wij zetten zes originele slaapplekken uit de omgeving voor u op een rijtje.

1             La villa hamster

Bent u benieuwd hoe het leven van een hamster eraan toe gaat? Breng dan eens een bezoekje aan La Villa Hamster in Frankrijk. De hotelgasten krijgen een unieke kans om net zo te leven als het kleine diertje. Alle basisvoorzieningen in de kamer zijn hamster-proof: de metalen waterkraan wordt geactiveerd door er met uw voet op te drukken, het tweepersoonsbed kunt alleen bereiken via een laddertje en een kruipruimte met een hamsterwiel waar u uw energie in kwijt kunt. Om een echt hamstergevoel te creëren wordt de hotelgasten gevraagd om een hamstermasker te dragen gedurende het verblijf.

2             Hobbitwoning

Verscholen onder een heuvel, bekleed met mos en zand met karakteristieke ronde ramen en deuren: de hobbitwoning. Wanneer u de filmtrilogie Lord of The Ring of The Hobbit heeft gezien weet u dat deze woning is geïnspireerd op de sprookjesachtige woningen uit deze films. Wilt u een weekend doorbrengen als een echte Hobbit? Goed nieuws! Voor deze bijzondere slaaplocatie hoeft u niet naar het buitenland: het bevindt zich namelijk in Castricum.

3             Het Faralda Kraanhotel

Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees: het Faralda Kraanhotel. In het hotel overnacht u op maar liefst vijftig meter hoogte. De scheepsbouwkraan is in 2013 gedemonteerd en gerestaureerd om in februari 2014 weer te worden opgebouwd als luxe hotel. Het kraanhotel heeft drie luxe suites, een tv-studio en een jacuzzi. Om bij de suites te komen stapt u in de lift die u naar het platform boven de poten van de kraan brengt. Eenmaal op het platform kunt u overstappen naar een lift die u naar de suites brengt. Het luxe Faralda Kraanhotel vindt u in Amsterdam op het hippe NDSM-werf.

4             Vliegtuigsuite

Denkt u bij het slapen in een vliegtuig aan oncomfortabele slaaphoudingen of aan een snurkende buurman? Niet in deze vliegtuigsuite! Wanneer u in de vliegtuigsuite overnacht heeft u het toestel voor u alleen, inclusief een bubbelbad en infrarood sauna. Het vliegtuig bevindt zich op het vliegveld van Teuge. Op deze unieke locatie heeft u de mogelijkheid om na de overnachting een helikoptervlucht of vliegles te boeken.

5             Treehotel

In de bossen van Zweden vindt u het Treehotel: een hotel gebouwd in de vorm van een ufo. Deze bijzondere slaaplocatie is ongeveer vijf meter boven de grond tussen de bomen bevestigd. Het interieur van de ufo is licht, minimalistisch en ecologisch. Daarnaast biedt de ufo een spectaculair uitzicht over de vallei van het plaatsje Harads.

6             Controversy Tram Inn

De laatste bijzondere overnachting van dit lijstje is mogelijk in eigen land, namelijk in Hoogwoud. Op de boerderij van Irma en Frank Appel staan twee trams die zijn omgebouwd tot luxe appartementen. Voordat de trams waren omgebouwd, reden zij rond in Amsterdam, en in het Duitse Kassel en Duisburg.

 

Vindt u uw eigen bed na de vakantie ook altijd het lekkerste slapen? Met de boxsprings van boxspring-plaza.nl wilt u nooit meer ergens anders overnachten. Bestel ze online!

Published on 07/12/2015 16:31:50
Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Add Comment
Name:*
Email:*
Message:*
  Captcha
  Add Comment
Accept

Boxspring-Plaza gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen.